Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Öğrencilerinin Hastane Gezisi

Biyomedikal Tıbbi Cihazlar Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’nde İncelendi

Öğr. Gör. Kübra KESER ve Öğr. Gör. İrem ACER nezaretinde Meslek Yüksekokulumuz Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileriyle birlikte Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi’ne bir teknik gezi düzenlendi.

Öğrencilerin tıbbi cihazları görerek farkındalıklarının artırılmasının amaçlandığı bu teknik gezide hastane ortamında yer alan tıbbi cihazlar ve ekipmanlar incelendi. Medikal cihazların çalışma prensipleri, hangi işlevleri yerine getirdiği, hangi teşhis ve tedavi işleminde yer aldıklarına dair bilgiler alındı. Aynı zamanda öğrencilerimiz bazı biyomedikal cihazların içyapılarını görme imkânına ulaştı.

Güler yüzlü ve özverili sağlık çalışanlarının cihazların sahadaki uygulamalarına yönelik pratik olarak verdikleri bilgiler öğrencilerimizin sektöre dair farklı bakış açıları kazanmalarını sağlamıştır.

Bu teknik gezide bize ev sahipliği yapan Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Op. Dr. Naci Çağlar, İdari Mali İşler Müdürü Erdal Çetin ve tüm çalışanlarına misafirperverlikleri için teşekkürlerimizi sunarız.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2022, Salı