Elektrik Programı
Program Tanıtımı
ELEKTRİK Programında 2 yıl süreli (4 yarıyıl, her yarıyıl en az 14 hafta) eğitim-öğretim verilmektedir. Öğrenciler her eğitim öğretim yılı sonunda 15 iş günü Endüstriye Dayalı Eğitim (EDE) yapmaktadırlar. Bu programda verilen eğitim günümüz teknolojisine uygun, endüstrinin beklentilerine cevap verecek yeterlilik, esneklik ve çeşitliliğe sahiptir.
Elektrik Programının amacı Elektrik enerjisinin üretimi, iletimi ve dağıtımında kullanılan her türlü donanım ve makine yapısını tanıyabilen, ölçme, kontrol, bakım uygulamalarını gerçekleştirebilen, nitelikli ara insan gücü yetiştirmektir.
Öğretim Elemanı Durumu (Derse Giren Öğretim Elemanları)
- Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ILICA
- Öğr. Gör. Hasbi APAYDIN
- Öğr. Gör. Mustafa ŞAHİN
Öğrenciye Sağlanan Olanaklar
3 adet Bilgisayar laboratuarı, 1 adet Elektronik laboratuarı, 1 adet Elektrik laboratuarının yanı sıra Meslek Yüksekokulumuz, ilçe merkezine 5 km mesafede 368.000 m2 taşınmaz üzerinde 14.000 m2 kapalı alanda kurulu olup, eğitim binası, idare binası, yemekhane, kafeterya, atölye, kütüphane, uygulama seraları, açık ve kapalı spor salonları ile modern bir kampus alanında eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Ayrıca kampus alanı içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 500 öğrenci (250 Kız+250 Erkek) kapasiteli modern bir yurtta barınma imkanı da sağlanmaktadır.
Yatay ve Dikey Geçiş Olanakları
Türkiye’deki bütün M.Y.O’ların Kontrol ve Otomasyon Bölümü Elektronik Haberleşme Teknolojisi programlarına yatay geçiş yapabilirler.
Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uçak Elektrik Elektroniği bölümlerine Dikey Geçiş yapabilmektedirler.
Mezuniyet ve İstihdam Koşulları
Mezun olabilmek için 120 AKTS dersin en az 2.00 (4’lük sistem) ortalama ile tamamlanması ve 30 işgünü endüstriye dayalı eğitim (EDE) uygulamasının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Elektrik Programı mezunları, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde ve kendi kurdukları işyerlerinde; Elektrik tesisleri, elektrik makineleri, elektrik kumanda ve kontrol sistemleri alanlarında kurulum, montaj, bakım, programlama uygulamalarında istihdam edilebilmektedirler.