Dr.ibrahim Naci Eren‘i Anma Töreni

Dr.ibrahim Naci Eren‘i Anma Töreni

Simav’da ve özellikle üniversitemizde eğitim alanında çok sayıda çalışma gerçekleştiren Dr. İbrahim Naci Eren, vefatının 7. yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu ve Simav Teknoloji Fakültesinin özel olarak hazırladığı programlarla anıldı.

Dr. İbrahim Naci Eren için DPÜ'de anma töreni düzenlendi.

Kütahya’ya ve Simav’a maddi ve manevi katkılar sağlayarak halkın, sivil toplum kuruluşlarının, esnafların ve vatandaşların büyük sevgisini kazanan eğitim gönüllüsü Simav sevdalısı Dr. İbrahim Naci Eren için adını taşıyan yerleşkede iki ayrı anma programı gerçekleştirildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın onur konuğu olduğu, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Fatih Kalay, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa, MHP İlçe Başkanı Bayram Yılmaz, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Vedat Taşdemir, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alaattin Kaçal, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Dr. İbrahim Naci Eren’in hayatını bir kitapta toplayan eğitimci-yazar Cihat Pala, Simav Teknoloji Fakültesi ile Simav Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, her iki okulun sekretarya ve yardımcı personelleriyle öğrencilerin katıldığı programda Simav Müftüsü Hasan Serçe ve müftülüğüne bağlı din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

"VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN BURDAYIZ"

Burada bir konuşma yapan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızıltoprak, Dr. Eren gibi insanların bu tür vefa programlarını hak ettiğine dikkat çekti. Rektör Kızıltoprak şöyle devam etti;

“Bir fabrika açmak, bir eğitim kurumu açmak, memleketimizin çocuklarına eğitim vermek, istihdam sağlamak çok güzel bir şey ve bütün hayatı boyunca elde ettiği birikimini veya bir kısmını kendi adına ya da toplum adına kurduğu vakıfla ebediyete kadar yaşatmak büyük insanların, büyük düşünen insanların yaptığı bir faaliyettir. Bugün burada Türk İslam Medeniyetinin ilelebet yaşamasında büyük katkı sağlayan vakıf anlayışının neticesinde doğan bir kampüsün içindeyiz. Bu kampüsümüze Kütahyalı, Simavlı hemşerilerimiz cömert bir şekilde katkı verdiler. Devletimiz çok güçlüdür ama bu kampüste olduğu gibi devletimizin eğitim hamlesine, kalkınma hamlesine kendi gücü miktarında katkıda bulunan hayırseverlerimiz ve onların yaptığı işler de çok yücedir. Biz bugün vefa borcumuzu ödemek için toplandık. Rahmetli Dr. İbrahim Naci Eren Bey’e vefa borcumuzu ödemek ve onun yaptığı hayırlı hizmetlerin yaşaması için, onun ruhunun şad olması için bir araya geldik. Bu kampüse, bu üniversiteye en küçük yardımı yapan ve bütün dileğiyle burada eğitim gören gençlerin en iyi eğitimi alması, meslek sahibi olması, toplumda itibarlı bir şekilde yer alması için katkı veren bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu kampüsün yapılmasında emeği geçen değerli iş insanlarımızı da gönülden destekliyorum. Bunlardan biri olan Şeref Ustamıza da (Şeref Kazcıoğlu) gönülden teşekkür ediyorum.”

"KENDİ COĞRAFYASINA EN BÜYÜK İYİLİĞİ YAPMIŞTIR"

Dr. Eren’in kabri başında ikinci konuşmayı yapan isim ise Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu oldu.  Kaymakam Karaloğlu şunları söyledi;

Sayın Eren; Kendi memleketine, kendi coğrafyasına yapabileceği en büyük hayrı ve en büyük iyiliği yapmış. Bu okul ve bu okulun yapılmasında taşları o koymuş ve ondan sonra da burası birçok öğrencimizin eğitim aldığı bir kurum haline gelmiş. Dr. İbrahim Naci Eren’in ruhu şad olsun, Allah gani gani rahmet eylesin.” ifadelerinde bulundu.

"90 YAŞINA KADAR SİMAV’A KATKI SUNDU"

 

Törene katılan Belediye Başkanı Fatih Kalay da Dr. Naci Eren’in 90 yaşına kadar Simav’a ve üniversiteye çok ciddi katkılar sunduğunun altını çizerek,

“Doktor Naci Eren amcamız 90 yaşına kadar Simav’ımıza ve üniversitemize çok ciddi katkılarda bulundu. Rabbim mekanını cennet etsin, makamını şehitler makamına erdirsin. Kütahya’nın birçok ilçesinde böyle bir kampüs göremiyoruz. Bu kampüsümüzün bu hale gelmesinin en büyük nedeni İbrahim Naci Eren’dir. Onunla birlikte kampüsümüze katkı sağlayan tüm hayırsever halkımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"O BİR DUAYENDİ, BİZ DE ÖĞRENCİSİYDİK"

Programın son konuşmacısı ise merhum Eren’i yakından tanıyan isimlerden olan Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu oldu. Kazcıoğlu şunları kaydetti:

“Naci amcamız bizim için bir duayendi, biz de onun adeta öğrencisiydik. Her Çarşamba bu kampüste odasında toplanarak bizlere öğütler verir hatta sert bir şekilde eleştirirdi. Kızmasının sebebi ise Simav halkının onun deyimiyle tembel olmasıydı. Bizler onun yaptıklarını yapamayız ama bizlerde bizlere düşen görevleri yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Sanayici için bu okul çok önemli. Burası hem makine mühendisliği hem de elektrik elektronik mühendisliklerinin okulu olması nedeniyle sanayicin alt yapısını oluşturmaktadır. Bizler iş insanları olarak, hayırsever vatandaşlar olarak üniversitemiz için elimizden geleni yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dr. İbrahim Naci Eren’in mezarı başında yapılan anma etkinliğinin ardından Simav Teknoloji Fakültesi Konferans Salonuna geçildi. Burada düzenlenen etkinlikte Meslek Yüksekokulumuz tarafından hazırlanan “Dr. İbrahim Naci Eren Belgeseli”nin sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra, eğitimci-yazar Cihat Pala ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın konuşmalarıyla etkinlik tamamlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2023, Salı