Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı

Program Tanıtımı

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ Programında 2 yıl süreli (4 yarıyıl, her yarıyıl en az 14 hafta) eğitim-öğretim verilmektedir. Öğrenciler her eğitim öğretim yılı sonunda 15 iş günü Endüstriye Dayalı Eğitim (EDE) yapmaktadırlar. Bu programda verilen eğitim günümüz teknolojisine uygun, endüstrinin beklentilerine cevap verecek yeterlilik, esneklik ve çeşitliliğe sahiptir.

Biyomedikal cihaz teknolojisi programının amacı, biyomedikal sistem ve donanımlarını tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstriyel sistem ve donanımlara uygulayabilen, tıp sektöründe kullanılan elektronik araç ve cihazların montaj, bakım ve onarımı konularında çalışacak ara insan gücü olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalite ve standartta biyomedikal cihaz teknolojisi teknikeri yetiştirmektir.

Mesleğindeki gelişmeleri takip eden, şema okuyup devreye uygulayabilen, sorumlulukları kapsamında mühendislerle iletişim kurup, aldığı teknik bilgiyi teknisyen ve usta gibi daha alt düzeyde teknik elemanlara aktarabilen, iş organizasyonu yapabilen, takım çalışmasının önemini bilen, risk ve sorumluluk alabilen, problem çözüp, karar verebilen, rapor yazabilen, ekipman kullanıp, bakım onarım yapabilen ve kayıt tutan, kendi işini kurabilen, küçük ve orta ölçekli işletmelerde orta ve üst düzeyde yöneticilik yapabilecek elemanlardır.

Öğretim Elemanı Durumu (Derse Giren Öğretim Elemanları)

  • Öğr. Gör. Hasbi APAYDIN 
  • Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ILICA

Öğrenciye Sağlanan Olanaklar

3 adet Bilgisayar laboratuarı, 1 adet Elektronik laboratuarı, 1 adet Elektrik laboratuarı, 1 adet uygulama atölyesinin yanı sıra Meslek Yüksekokulumuz, ilçe merkezine 5 km mesafede 368.000 m2 taşınmaz üzerinde 14.000 m2 kapalı alanda kurulu olup, eğitim binası, idare binası, yemekhane, kafeterya, atölye, kütüphane, uygulama seraları, açık ve kapalı spor salonları ile modern bir kampüs alanında eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Ayrıca kampüs alanı içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 500 öğrenci kapasiteli modern bir yurtta barınma imkanı da sağlanmaktadır.

 

 

Yatay ve Dikey Geçiş Olanakları

Türkiye’deki bütün M.Y.O’ların Kontrol ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programlarına yatay geçiş yapabilirler.

Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uçak Elektrik Elektroniği bölümlerine Dikey Geçiş yapabilmektedirler.

Mezuniyet ve İstihdam Koşulları

Biyomedikal cihaz teknolojisi teknikeri kamu ve özel sektörde aşağıdaki alanlarda çalışabilecekleri gibi, kendi işlerini de kurabilirler.

Kamu ve özel hastaneler, tıbbi cihaz üretim, tamir ve bakım firmaları
Ses sistemleri, salon, stüdyo ve meydanların seslendirilmesi 
Teknik servisler, bakım-onarım birimleri 
Elektrik-elektronik montaj ve demontaj işleri 
Mikrokontrolör programlama 
Güç elektroniği 
Elektrik-elektronik cihaz imalat fabrikaları 
Elektronik tasarım büroları 
Elektrik tesisat plan proje büroları 
Kontrol sistemleri 
Güvenlik sistemleri 
Tıp elektroniği

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Ders Planı İçin Tıklayınız

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Ders İçerikleri İçin Tıklayınız

Son Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2024, Pazartesi