Meslek Yüksekokulumuz Öğrencilerinin 2022-2023 Bahar Dönemi Ders Kayıt Duyurusu

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

Simav Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin 2022-2023 Bahar Dönemi

Ders Kayıt Duyurusu

1.DERS KAYIT TAKVİMİ

Ders Kayıt Tarihleri

Başlangıç

6 Şubat 2023 (Saat 10:00)

Bitiş

10 Şubat 2023 (Saat 23:59*

Derslerin Başlama Tarihi

13 Şubat 2023

Ders Ekle / Sil Tarihleri

Başlangıç

13 Şubat 2023 (08:30)

Bitiş

15 Şubat 2023 (17:30)

Mazeretli Kayıt Başvuru Tarihleri

16 Şubat -17 Şubat 2023 (17:30)

Mazeretli Kayıt Başvurularının Değerlendirilmesi

20 Şubat 2023

Mazeretli Kayıt Tarihleri

Başlangıç

21 Şubat 2023 (08:30)

Bitiş

22 Şubat 2023 (17:30)

* Katkı payı/harç ücreti ödeme işlemlerinin, Bankanın gün sonu ödeme işlem saati olan 22:00’a kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 

2. DERS KAYIT AŞAMALARI  

2.1. Ders kayıt tarihleri içerisinde Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders seçim ve kayıt işlemleri aşağıda belirtildiği şekliyle ve sırasıyla yapılması gerekmektedir.

  • SİSTEME GİRİŞ (http://obs.dpuı.edu.tr)
    • “Öğrenci Girişi“ butonunu tıklayınız.
    • Öğrenci no ve şifreniz ile giriş yapınız.

Öğrenciler, Öğrenci Bilgi Sistemine girişlerde yaşanabilecek şifre problemlerinde kayıtlı oldukları birimlerin kurumsal e-posta adresi aracılığı ile yeni şifre talebinde bulunulabilecektir. Ayrıca, e-Devlet ile giriş seçeneği kullanılarak öğrenci bilgi sistemine giriş yapılabilir.

  • DERS EKLEME
    • [Ders ve Dönem İşlemleri] menüsüne giriniz,
    • [Ders Kayıt] alt menüsüne giriniz.
    • (+) butonuna basarak dersleri ekleyiniz. (Yeni yerleşen öğrencilerimizin ikinci yarıyıla ait muafiyeti kabul edilen derslerin haricindeki tüm dersleri seçmesi zorunludur.)
  • KESİNLEŞTİRME
    • Ders ekleme işlemi tamamlandıktan sonra ders kaydının kesinleştirilmesi gerekmektedir. Bunun için önce “KONTROL ET” sonrasında “KESİNLEŞTİR” butonunu tıklayınız. Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştirmeyen öğrenci kayıt yaptırmamış kabul edilir.

2.2.  Varsa öğrenim ücreti/katkı payı tutarının öğrenci numarası ile ödenmesi gerekmektedir. Ödenmemesi durumunda ders kayıt kesinleştirme işlemi gerçekleştirilemez.  

2.3. Seçilen derslerin kontrol edilerek kesinleştirme işleminin yapılması.

Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştirmeyen öğrenci ders kaydını yaptırmamış kabul edilir.

2.4. Kesinleştirilen ders kaydının, kayıt yenileme süreci içerisinde ilgili danışman tarafından incelenerek onaylanması.

Ders kayıt onayı için öğrencilerin danışmanlarına ulaşmalarına gerek yoktur.

2.5. Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştiren, ancak danışman onayı yapılmamış öğrencilerden ders değişikliği yapmak isteyenler, bu işlemi çevirim içi (online) olarak yapabilirler.

Ders değişikliği yapan öğrenci, tekrar kesinleştirme işlemi yapmak zorundadır.

2.6. Ders kayıt tarihlerinden sonra (6-10 Şubat 2023) ders kaydında eksik/hata olan öğrenciler ekle- sil tarihlerinde (13-15 Şubat 2023) danışmanları ile danışmanlarının kurumsal e-posta adresleri üzerinden ya da yüz yüze  iletişime geçerek ders ekle-sil talebinde bulunabileceklerdir.  Ders ekle-sil yapılması durumunda, kaydın danışman tarafından (15 Şubat 2023 Saat 23:59 a kadar) tekrar onaylanması gerekmektedir.

2.7. Üniversitemizde uzaktan öğretim yöntemi ile yürütülecek derslerin ders adında (Uzaktan Öğretim) ya da (Distance Education) ifadesi yer almaktadır. Bu kapsamda kayıt yapılan derslerin incelenmesi ve uzaktan öğretim yöntemi ile yürütülecek derslerin oys.dpu.edu.tr adresi üzerinden takip edilmesi gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için uzem.dpu.edu.tr adresinde yer alan duyuruları takip ediniz.

 

ÇİFT ANA DAL DERS KAYDI

3.1.Çift ana dal öğrencisinin ders kaydında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’ndeki ders kayıt kuralları geçerlidir.

3.2.İki yarıyıl üst üste çift ana dal programından ders seçmeyen öğrencinin çift ana dal programından kaydı silinir.

3.3. Çift ana dal programına kayıtlı öğrenci ana dalına ait katkı payı/öğrenim ücreti esaslarına tabidir.

3.4. Ana dalından mezun olan ve sadece çift ana dalına kayıt yaptıracak öğrenciler, çift ana dal öğrenci numarası ile (varsa) harç ödemesini yapacaktır.

4. ÖĞRENİM ÜCRETİ / KATKI PAYI ÖDEMESİ

  • Aşağıdaki tablolarda belirtilen katkı payı/ öğrenim ücreti tutarları 2022-2023 bahar yarıyılını kapsamaktadır.
  • İkinci öğretim programlarına kayıt yaptırarak hazırlık sınıfında öğrenim görmeye devam edecek öğrenciler, kayıt yaptırdıkları programın öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.
  • İkinci öğretim programında öğrenim gören öğrenci aşağıdaki tablolarda belirtilen ikinci öğretim öğrenim ücretini (harç) ödeyecektir.
  • Öğrenim ücreti/ katkı payı ödemeleri sadece Ziraat Bankası ATM’lerinden ve Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden öğrenci numarası ile yapılabilir.

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı/ ATM ödeme işlemi adımları; Ödeme işlemleri/ Eğitim Sınav Ödemeleri/ Üniversite Harç Ödemeleri/ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi seçilmesi gerekir/ Öğrenci numarası girilir karşınıza gelen öğrenim ücreti ödenecektir.

4.1. ÖĞRENİM ÜCRETİ/ KATKI PAYI MİKTARLARI

 

4.2. ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK DÖNEMLİK ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

 

5.  KAYITLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILAR

5.1. Mazereti nedeniyle süresi içerisinde ders kayıt işlemlerini tamamlayamayan öğrenci, mazeretli kayıt başvuru tarihleri içerisinde başvurması ve mazeretinin birim yönetim kurulunda kabul edilmesi halinde mazeretli kayıt tarihlerinde kaydını yapabilecektir.

5.2. Öğrenci Bilgi Sisteminde, harç tutarı vb. konular için Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri veya bölüm sekreterleri ile irtibata geçilecektir.

5.3. Ön Lisans/Lisans programlarında azami öğrenim süresini tamamlayan ve başarısız, hiç almadığı veya DZ notlu ders sayısı 5 ve altında olanlardan,

a) Uygulaması olmayan başarısız dersleri için sınav hakkı (yarıyıl içi/ yarıyıl sonu/ bütünleme) kullanmak isteyenlerle,

b) Uygulaması olan başarısız derslerle, hiç almadığı veya DZ notlu dersler için bir defaya mahsus devam hakkı kullanmak isteyenler, ders ücretlerini/ dönem ücretlerini ödemek şartıyla ders kaydı yapacaklardır.

5.4“Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Önlisans/Lisans Programına Kabul, İlk Kayıt Ve Ders İntibak İşlemleri Yönergesi” nin 9’uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “…Üniversiteye kayıtlı öğrenciler ise, başka yükseköğretim kurumlarında daha önce almış oldukları derslerden muafiyet isteklerini kayıt yenileme tarihleri içerisinde yapar, muafiyet talepleri ilgili yönetim kurulu tarafından ekle sil tarihleri sonuna kadar değerlendirilir.” hükmü çerçevesinde ders intibak talebinde bulunacak öğrencilerin kayıt yenileme tarihleri içerisinde (6-10 Şubat 2023)  onaylı not çizelgeleri (transkript) ve ders içerikleriyle birlikte bir dilekçe ile fakülte ve yüksekokullarda ilgili bölüm başkanlığına, meslek yüksekokullarında meslek yüksekokulu müdürlüğüne başvurmaları gerekir.

5.5. Üniversitemize ait eğitim öğretimi düzenleyen mevzuatı mutlaka okuyunuz.

5.6. Üniversitemiz internet sayfasında yapılan duyuruları sürekli takip ediniz.

 

 

03 Şubat 2023, Cuma / 594 defa okundu.

Duyurular


Tüm Duyurular