Mezun Adayı Öğrencilerimizin Dikkatine...!

MEZUN ADAYI ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE...!
 
Meslek Yüksekokulumuz Programlarında öğrenim görerek mezun durumuna gelen öğrencilerin mezuniyet işlemlerinin başlatılabilmesi için "DPU Mezun Portalına" kayıt olmaları gerekmektedir.
 
Mezun portalı için tıklayınız.
 
 
Konu ile ilgili ilgi yazı aşağıda belirtilmiştir.

Rektörlüğümüzce yapılan kontrollerde, Kalite Koordinatörlüğü tarafından yürütülen kalite çalışmaları kapsamında Öğrenci Bilgi Sisteminde yer alan mezun öğrenci sayısı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanarak yönetilen "DPU Mezun Portalı" sisteminde yer alan mezun öğrenci sayısı arasında büyük farklılık olduğu görülmüştür.

Konu ile ilgili öğrenci bilgi sisteminde mezuniyet işlemi yapılan öğrenciler, mezuniyetine dair bilgileri içeren belgelerini doğrudan E-Devlet Kapsısı sisteminde yer alan "Mezun Belgesi" isimli hizmet üzerinden aldıklarından ve diplomalarını şahsen alma ihtiyaçları bulunmadığından, ilişik kesme belgesinde yer alan Mezun Portalına kayıt durumu kontrol edilmemektedir.

Bu kapsamda Öğrenci bilgi sisteminde Mezuniyet İşlemleri/ Mezun Aday İşlemleri modülünden mezun adayı olarak eklenen öğrencilerin, "DPU Mezun Portalı"na kaydı olmayan öğrencilerin mezuniyet işleminin yapılamaması ile ilgili bir çalışma yapılmıştır ve konu ile ilgili 09.09.2022 tarihinde son sınıf öğrencilerine SMS ile bilgi verilmiştir. Öğrencilerin mezuniyet işlemlerinin gecikmemesi için mezuniyet süreci başlamadan önce "DPU Mezun Portalına" kayıt olmaları gerekmektedir.

27 Eylül 2022, Salı / 530 defa okundu.

Duyurular


Tüm Duyurular