Önemli!!! Azami Sürede Olup Staj Dersi Bekleyen Öğrencilerin Durumu Hk.
10.06.2021 tarihli ve 21 sayılı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Azami Öğrenim Süresi Sonunda Yapılacak İşlemlere İlişkin Yönergesinde;
Aşağıda detayları bulunan değişikliler dolayısıyla,
30.06.2021 tarihi itibari ile sadece “Staj” dersi kalan aşağıdaki listede isimleri olan öğrencilerimizin ilişiklerinin kesilmemesi için Bölüm Staj Danışmanları ile irtibata geçerek bir an önce stajlarını yapmaları önemle duyurulur.
Öğrenciler stajlarını, okulumuz sitesinde de duyurulduğu üzere Ağustos ayı sonuna kadar Ödev/Proje yapabilirler. Stajını tamamlamayan bu durumdaki öğrencilerin ilişikleri 2021 Eylül ayı içerisinde kesilecektir.
Azami sürede olup staj dersi bekleyen öğrencilerin listesi için tıklayınız.
Yönergedeki Değişikliler:
“MADDE 6- (1) (Değişiklik: 23.06.2021 tarihli ve 23 sayılı Senato toplantısında alınan 198 nolu karar) Azami öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerden, alınmayan ders sayısı (staj, proje, atölye gibi uygulamalı dersler dahil) toplamı 6 ve üzerinde olanların, Birim Yönetim Kurulu kararı ile ilişikleri kesilir.
Azami süre sonu ek sınav haklarını kullanmayan öğrencilerin durumu ile ilgili esaslar
MADDE 7-(2) Alınmayan, devam şartı sağlanmayan veya başarısız olunan ders sayısının 1 olması durumunda,
- Başarısız ders için, derse devam hakkı verilmeksizin sınırsız yarıyıl sınav hakkı tanınır. Bu sınavlara üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız yarıyıl sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve Birim Yönetim Kurulu kararı ile ilişiği kesilir.
Azami süre sonu ek sınav haklarını kullanan öğrencilerin durumu ile ilgili esaslar
MADDE 8-(2) Alınmayan, devam şartı sağlanmayan veya başarısız ders sayısının 1 derse indirilmesi durumunda,
- Başarısız ders için, derse devam hakkı verilmeksizin sınırsız yarıyıl sınav hakkı tanınır. Bu sınavlara üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı girmeyen öğrenci, sınırsız yarıyıl sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve Birim Yönetim Kurulu kararı ile ilişiği kesilir.”