Simav Meslek Yüksekokulu Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü 104. yılı kutlamaları kapsamında Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda 18 Mart Pazartesi günü saat 11:00’ de program düzenlenmiştir. Programda açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Rüştü GÜNTÜRKÜN, Çanakkale destanı ve ruhunu anlatan konuşmasında çocuk yaştaki askerlerin vatan savunmasında gösterdiği cesaret örneklerine değinmiştir. Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Yılmaz ÇETİNER’ de günün anlam ve önemini harita üzerinde anlatarak katılımcılara duygulu anlar yaşatmıştır. Program, öğrencilerin duygu yüklü okuduğu şiir ve türkülerle sona ermiştir.

Akabinde, Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri, kutlamalar kapsamında ilçemiz Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara Çanakkale Savaşlarında askerin menüsü olan  bulgur pilavı ile şekersiz üzüm hoşafı dağıtarak, İlçe müftülüğü ile iş birliği kapsamında Nasuh Ağa Camiinde Çanakkele Şehitlerimizin ruhuna Mevlidi-Şerif okutmuşlardır.

Aynı gün saat 17:00 de öğrenciler, öğretim elemanları, idari personel ve halkında katılımları ile birlikte Simav  Eski Hastene Parkından Cumhuriyet Meydanına kadar ellerinde Türk Bayrakları ile şehitleri anma yürüyüşü yapmışlardır. Burada saygı duruşu ve İstiklal marşı okuduktan sonra şehitlerin ruhuna Fatiha okunarak program sonlanmıştır.

.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, Çarşamba