Sosyal Medya Kullanımı ile İlgili Eğitim Semineri Düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuzun Konferans salonunda 26 Kasım 2019 Salı günü saat 11:00’ de öğrencilerimize yönelik sosyal medya kullanımı konulu eğitim semineri düzenlendi. Simav Kaymakamı Sayın Türker Çağatay Halim'in konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerine, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, Emniyet Müdürü Sayın Aytaç Ayhan, Jandarma Binbaşı Sayın Mustafa Matar, Öğretim Görevlileri ve öğrencilerimiz katıldı. Karşılıklı ve eş zamanlı iletişimin öneminin anlatıldığı seminerde, sosyal medyanın kullanım alanları ve istatistiki bilgilere yer verildi.

Simav Kaymakamı Sayın Türker Çağatay Halim, mobil iletişim araçlarının günlük yaşantımızda önemli bir yeri olduğunu, ancak ölçülü kullanılması gerektiğini belirtti. Halim, “Sosyal medya, günümüzde gençler için çok önemli bir konu haline geldi. Akıllı telefon kullanımının artması ile her an sosyal ağlara ulaşılabiliyor. Düşündüklerimizi ve yaşadıklarımızı anlık olarak paylaşabiliyoruz. Sosyal medya ağlarının etkin olarak kullanılması, zaman içerisinde hayatımızda çok şeyi olumlu ve olumsuz olarak değiştirebiliyor. Günlük hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilecek paylaşımlardan kaçınmanız gerekiyor. Gelecekteki iş ve aile hayatınızı olumsuz etkileyebilecek hiçbir davranış, söz ve fotoğrafı paylaşmayın. Bunun yanı sıra özellikle küçük yaştaki kardeşleriniz veya yakınlarınızın fotoğrafları ile özel yaşantılarınızı kesinlikle sosyal medya ağlarında paylaşmayın, kişisel itibarınızı zedeleyecek yorumlar yapmaktan kaçının. Siyaset, spor, din, terör, cinsellik gibi konularda yorum yaparken dikkatli olun” dedi.

Seminer sonunda Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, Sosyal Medya kullanımı ile ilgili verdiği eğitici bilgilerden dolayı Kaymakam Sayın Türker Çağatay Halim’ e çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, Çarşamba