Birim Kalite Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tarih: 18.02.2019

Yer: Simav Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu

Toplantı; Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Rüştü GÜNTÜRKÜN' ün açılış konuşması ile başladı. Müdürümüz konuşmasında, Yüksekokulumuzun tarihsel gelişimini, misyon, vizyon ve hedeflerini anlattıktan sonra, Simav Meslek Yüksekokulunun ilçenin önemli bir değeri olduğunu, sosyal ve ekonomik gelişmesine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Özellikle Meslek Yüksekokuluna birçok bölge ve illerden öğrencinin kayıt yaptırdığını, bu sayının her geçen gün arttığını ve artan bu sayıların Simav için bir fırsat olduğunu, el ele vererek bu konuda daha fazla neler yapılabileceğinin görüşülmesi gerektiğini ifade etti.  Meslek Yüksekokulumuz, imajını yenileyerek, kendine güvenen, paydaşlar başta olmak üzere yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim içerisinde olan ve yapacağı çalışmalarla varlığını hissettiren bir kurum olmalıdır. Bunun için tüm kurumlarla iletişim kurmaya, ortak çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Simav Meslek Yüksekokulu olarak her türlü öneri ve fikirlere açığız. İmkânların el verdiği ölçüde, kurumu ve ilçeyi daha ileri götürebilecek fikirleri desteklemeye hazırız diyerek paydaşlara hitaben; “Kalitenin en önemli adımlarından bir tanesi dış paydaşlarla olan iletişimin gücü ve dış paydaşlardan gelen görüş ve önerilerin sıklığıdır. Bu nedenle, siz değerli dış paydaşlarımız sonraki toplantılarda Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan ve sizlerin istihdam ettiği öğrencilerin sayıları, öğrencilerin beceri ve yetenekleri, eksik yönleri, varsa diğer Meslek Yüksekokullarından istihdam ettiğiniz mezun öğrencilere kıyasla durumları hakkında bilgi verirseniz çalışmamıza altın değerinde katkı sağlamış olursunuz” dedi.

Bunun üzerine söz alan; Dış paydaşlarımızdan İş Adamı ve Simav Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şeref KAZCIOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ŞİRİKÇİ, Mezun Öğrenci Temsilcisi Hakan YENEN, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir BÜTÜNER, Simav KYK Kız Yurdu Müdüresi Hatice TERZİ ve Öğrenci Temsilcisi Melek İNCE görüş ve önerilerini ifade ettiler.

Toplantımıza İlçe Kaymakamı Sayın Türker Çağatay HALİM, Simav Belediye Başkanı Sayın Süleyman ÖZKAN, Simav İlçe Emniyet Müdürü Sayın Aytaç AYHAN katılarak değerli görüşleriyle katkı sağlamışlardır. Toplantı katılımcıların iyi dilek ve temennileri ile en yakın bir zamanda tekrar toplanmak üzere sona ermiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, Çarşamba