Çanakkale Zaferinin 103. Yılı Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü 103. yılı kutlamaları kapsamında Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda 19 Mart Pazartesi günü saat 11:00’ de program düzenlenmiştir. Programda açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Rüştü GÜNTÜRKÜN, Çanakkale destanı ve ruhunu anlatan konuşmasında çocuk yaştaki askerlerin vatan savunmasında gösterdiği cesaret örneklerine değinmiştir. Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Yılmaz ÇETİNER’ de günün anlam ve önemini harita üzerinde anlatarak katılımcılara duygulu anlar yaşatmıştır. Program, öğrencilerin duygu yüklü okuduğu şiir ve türkülerle sona ermiştir.

Akabinde, Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kutlamalar kapsamında  Simav Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara Çanakkale Savaşlarında askerin menüsü olan  bulgur pilavı ile şekersiz üzüm hoşafı dağıtmışlardır.

Aynı gün saat 16:00 da öğrenciler, öğretim elemanları, idari personel ve halkında katılımları ile birlikte Simav  İlçe stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanına kadar ellerinde Türk Bayrakları ile şehitleri anma yürüyüşü yapmışlardır. Burada saygı duruşu ve İstiklal marşı okuduktan sonra şehitlerin ruhuna Fatiha okunarak program sonlanmıştır.

.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, Çarşamba