Yurt ve Barınma Olanakları

SİMAV' DA ÖĞRENCİLERİN BARINMA OLANAKLARI

 

İlçemizde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 500 öğrenci kapasiteli kız ve 140 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Kız Öğrenci Yurdu konum olarak Meslek Yüksekokulumuz yerleşkesi içerisindedir. Erkek Öğrenci Yurdu ise  İlçe merkezinde  olup, ulaşım konusunda sorun yaşanmamaktadır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtlarına ek olarak,  ilçe merkezinde  erkek ve kız öğrenciler için özel yurt ve pansiyonlar bulunmaktadır. İlçe Merkezinden Meslek Yüksekokulumuza ulaşım için düzenli olarak Belediye otobüsleri çalışmaktadır.

Yurtlar dışında kendileri ev kiralamak isteyen öğrenciler için ev bulma sıkıntısı yoktur.  Öncelikle Meslek Yüksekokulumuza beş, on dakika yürüme mesafesinde bulunan TOKİ tarafından yapılan konutlarda öğrencilerimiz yoğun bir şekilde kalmaktadırlar.

Yaklaşık olarak 1200 öğrenci kapasiteli devlet ve özel yurtlara sahip ilçemizde,  öğrencilerimiz barınma problemi yaşamamaktadır.

İlçemizde konutlar jeotermal enerji ile ısıtıldığı için evlerde, yurtlarda ve diğer barınma yerlerinde sıcak su ve ısınma,  günün 24 saatinde süreklilik göstermektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2020, Perşembe