Üniversite Öğrencilerinin Çanakkale Kutlaması Simavlıları 101 Yıl Öncesine Götürdü

DPÜ Simav Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl kutlamaları kapsamında gün içerisinde gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle vatandaşları 101yıl öncesine götürdü.

Yaklaşık  bin 500  dolayında Üniversiteli öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanında toplanan 2 bin dolayında vatandaşa bulgur pilavı ile hoşaf dağıtan öğrenciler akşam da Simav Mehteran Takımı önderliğinde halkında katılımları ile birlikte kahramanlık marşları eşliğinde Orman İşletme Müdürlüğü binası önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal marşı okuduktan sonra dağılındı.

Daha sonra Belediye Yeni Düğün salonunda Meslek Yüksekokulu Öğrencileri tarafından hazırlanarak sahnelen tiyatro oyunu Simavlılardan tam not aldı.

Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü GÜNTÜRKÜN, öğrencilerden gelen Çanakkale Zaferinin 101 yıl kutlama teklifine olumlu yaklaştıklarını söyledi. Etkinliklere yaklaşık Bin 500 dolayında öğrencinin katıldığını ifade eden GÜNTÜRKÜN, "Öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri etkinliklerle hem bizi hem de Simavlıları coşkulu zaferin yaşandığı 101 yıl öncesine götürdüler. Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerimiz devam edecek. Etkinlerin gerçekleşmesinde bize destek veren ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Simav Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin Belediye Yeni Düğün Salonunda gerçekleştirdiği tiyatro etkinlik programına  Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Vekili, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, Daire Müdürleri, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü GÜNTÜRKÜN, Öğretim Elemanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Protokolün tiyatroda görev alan öğrencileri tebrikleri ile program sona ermiştir.

Etkinlik Tarihleri 18 - 27 Mart 2016, Cuma    |    Saat :00:00
Etkinlik Yeri
Etkinlik Türü Performans Gösterisi
Etkinlik Sahibi T.C. Dumlupınar Üniversitesi
23 Mart 2016, Çarşamba / 1238 defa okundu.